De schoonheid van ovale eettafels

Ovale eettafels zijn momenteel erg in trek, zowel in woonwinkels als bij de nieuwste interieur ontwerpen. De populariteit gaat verder dan alleen uiterlijk, en in dit artikel bespreken we de schoonheid en de praktische aspecten van ovale eettafels op maat. Dus, als jij nog op zoek bent naar een mooie eettafel, lees dan even door!

Super stijlvol

Ovale eettafels zijn niet alleen handig, maar ook heel stijlvol in huis. De meeste mensen hebben namelijk enorm veel rechte lijnen en hoeken in hun kamers, maar ook in hun meubels. Op het moment dat je kiest voor een ovale eettafel, creëert dit meteen een opvallend middelpunt. Een populaire keuze tegenwoordig zijn ovale eettafels gemaakt van mangohout. Deze zien er simpelweg mooi uit in ieder interieur. Je kunt het dus blijven combineren, zoals als je andere delen van de inrichting verandert.

Maak plaats voor diversiteit

Een ovale eettafel is dus echt een blikvanger die zorgt voor wat afwisseling in je interieur. Met een dergelijke tafel doorbreek je in principe de eentonigheid van rechte lijnen, waardoor een kamer wat meer variatie krijgt. Ronde eettafel kopen kan je eetkamer een boost geven.

Ook zeer flexibel

Ovale tafels zijn handig in kleine ruimtes. Als je niet veel ruimte hebt, kan een ovale tafel soms beter passen dan een lange rechthoekige tafel. Omdat hij geen scherpe hoeken heeft, kun je hem gemakkelijker in kleine kamers plaatsen zonder dat de kamer meteen overvol lijkt. Dit maakt ovale tafels meteen ook een geweldige keuze voor appartementen of kleine kamers.

Meer doorloopruimte

Wist je dat een ovale tafel ook zorgt voor doorloopruimte? Je hebt namelijk meer loopruimte in vergelijking met een rechthoekige tafel. Je kunt deze tafel dus ook neerzetten in een ruimte die ook als doorloopruimte wordt gebruikt. Houd wel in gedachte dat een ovale tafel vaak wat breder is in het midden dan een gewone rechthoekige tafel. Een vuistregel is om ongeveer 80cm afstand te houden tussen de eettafel en de muur of bijvoorbeeld een kast die tegen de wand staat.

Een gezellige tafel

Ovale eettafels maken het direct gezellig in huis. Iedereen die aan tafel zit kan elkaar gemakkelijk zien en je kunt met elkaar praten. Bij vierkante of rechthoekige tafels zitten mensen vaak in groepjes, maar bij een ovale tafel kun je eindelijk eens een gezamenlijk gesprek voeren. Niemand zit aan een hoek of aan het hoofd van de tafel, waardoor iedereen ook “gelijkwaardig” met elkaar kan communiceren. Echt perfect om een gezellige sfeer te creëren.

Nog een praktisch aspect: veiligheid

Ovale eettafels zijn veiliger dan vierkante of rechthoekige tafels. Bij die hoekige tafels kunnen mensen zich pijn doen als ze zich stoten. Dat gebeurt vooral regelmatig als je kinderen hebt (herkenbaar?). Dat willen we dus vermijden. De schoonheid van ovale tafels gaat dus verder dan de mooie uitstraling, ze zijn kindvriendelijk omdat ze geen scherpe hoeken hebben, dus de kans op stoten is veel kleiner. Knal je er toch een keer tegen? Dan doet het gelukkig minder pijn dan bij een hoekige tafel. Heb jij er al een in huis?

Lees dit ook...