Goud en zilver laten taxeren

Het komt regelmatig voor dat men zonder het te weten waardevolle bezittingen in huis heeft. Heb jij bijvoorbeeld ooit een zilveren servies op de markt gekocht? Dan kan het zomaar zo zijn dat dit meer waard is dan je denkt. Of heb je misschien ooit een gouden sieraad geërfd? Dit kan eveneens een grote waarde hebben. Wil jij de waarde van jouw zilveren en/of gouden bezittingen weten? Laat het dan taxeren. 

Wat is jouw goud waard?

Goud is een edelmetaal dat al eeuwenlang bekend staat als een waardevol materiaal. Maar niet al het goud is hetzelfde. Wat de waarde van een gouden voorwerp is, is voor een leek dan ook lastig te bepalen. Heb jij iets van gouden voorwerpen in huis liggen waarvan je de waarde niet kent? Dan kan het lucratief zijn om het goud door een professionele taxateur te laten taxeren. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat jouw goud veel geld waard is. Als het om oud goud verkopen en taxeren gaat, kun je diverse voorwerpen langsbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld gouden munten en gouden sieraden laten taxeren. Maar ook de taxatie en verkoop van gouden penningen behoort tot de mogelijkheden. Van welke gouden voorwerpen wil jij de waarde weten?

Ontdek de waarde van jouw zilver

Niet alleen goud betreft een eeuwenoude edelmetaalsoort. Ook zilver is een edelmetaal dat al eeuwenlang bekend is. Zilver kan net als goud een indrukwekkende waarde hebben. Uiteraard hangt de waarde van het voorwerp van diverse factoren af. Zo zal de taxateur rekening houden met de zilverkoers op het moment van taxeren. Maar ook de leeftijd en de staat van het zilveren object speelt mee. Heb jij zilveren voorwerpen zoals bijvoorbeeld zilveren munten waarvan je de waarde wilt weten? Of wil je direct jouw zilver verkopen tegen een schappelijke prijs? Breng jouw zilver dan langs bij de professionele taxateur. De taxateur zal na de taxatie een mooi bod doen. Jij kunt er dan indien gewenst voor kiezen om je zilver direct te verkopen. 

Taxatie van overige waardevolle bezittingen

Edelmetalen zoals goud en zilver zijn bekende taxatievoorwerpen. Maar het zijn zeker niet de enige bezittingen die je kunt laten taxeren. Heb jij bijvoorbeeld van jouw opa een oude brievenverzameling geërfd? Dan kun je deze eveneens langsbrengen ter taxatie. En dat geldt ook voor oude ansichtkaarten, penningen en oud speelgoed. Heb jij zelf misschien een mooie oude postzegelverzameling die je van de hand wilt doen? Maar heb je geen idee wat de verzameling nu precies waard is? Dan kun je ook deze langsbrengen voor taxatie. Er zijn een hoop (waardevolle) bezittingen die je kunt laten taxeren. 

Lees dit ook...