Kies je ook online voor speciaalzaken?

Speciaalzaken. Er was een tijd waarin ons land ermee gevuld was. Een tijd waarin je op iedere straathoek, of in ieder geval wel in ieder winkelcentrum, een bakker, een slager en een groenteboer vond. Die tijden zijn voorbij, maar toch kunnen we juist het soort eerlijke, kwalitatief goede producten waarvoor we bij hen terecht konden de laatste jaren weer meer en meer waarderen. En alhoewel de winkels meer en meer uit ons straatbeeld zijn verdwenen, kunnen we toch nog steeds bij de vakmensen terecht: je kunt ook online bij ze bestellen. Iets voor jou?

Wat bestel jij online?

Online je vlees bestellen? Een bezoekje brengen aan de online slager of de digitale bakker? Voor veel mensen klinkt het als iets nieuws, maar voor velen is het al de normaalste zaak van de wereld. Waar we al gewend zijn om de dagelijkse boodschappen thuis te laten bezorgen door de supermarkt, wordt zichtbaar dat ook steeds meer kleinere speciaalzaken hun diensten ook online prima kunnen leveren.

Natuurlijk werkt online bestellen in dit geval anders dan bij bijvoorbeeld een kledingzaak of speelgoedwinkels. Deze winkels hebben niet te maken met goederen die gekoeld moeten blijven en die een bepaalde houdbaarheidsdatum hebben. Deze kunnen gewoon per post of een andere willekeurige vervoerder verzonden worden, zonder om dit soort zaken zorgen te hebben. Bij levensmiddelen is het transport een stukje ingewikkelder, en juist daarom duurde het even voordat de speciaalzaken online goed vertegenwoordigd raakten. Een grote, eigen bezorgservice opzetten zoals de grote supermarkten, dat was voor hen niet te doen, en per post versturen ook niet. Nu er echter steeds meer partijen komen die kleinschaliger en specialistischer werken, en in staat zijn om verse producten veilig en vers, en bovenal snel te bezorgen bij de klant, staat niets hen meer in de weg.

De keuze is reuze

Het fijne aan een speciaalzaak is altijd dat je er producten vindt die je in andere winkels, in dit geval supermarkten, minder snel aan zal treffen. Bij de speciaalzaak online is deze kans nog groter. Waar speciaalzaken doorgaans in kleine winkelpanden gevestigd waren, en daardoor geen heel groot assortiment konden voeren, is dat online wel anders. Er is volop keuze, en je maakt kennis met producten die je nog niet kende. Bij een online slager vind je bijvoorbeeld niet alleen het bekende, dagelijkse vlees, maar ook bijzondere vleessoorten die buitengewoon geschikt zijn voor een BBQ. Juist daarom weten mensen ook online de speciaalzaak steeds beter te vinden, en lopen de bestellingen flink op.

 

Lees dit ook...