Stap voor stap een schone badkamer!

Schoonmaken kan heel therapeutisch zijn. Toch willen de meeste mensen hier het liefst zo snel mogelijk mee klaar zijn. Er zijn wel tientallen andere dingen die je liever zou doen dan huishoudelijke taken. Helaas kom je hier niet altijd onderuit. Het is voor de eigen gezondheid en gemoedsrust van belang dat het huis netjes blijft. Dat betekent niet alleen opruimen en het stofvrij maken van meubels. Er zijn ook ruimtes die wat extra aandacht verdienen. Zoals de badkamer. 

De badkamer behoort echter tot één van de ruimtes die mensen zeer lastig vinden om schoon te krijgen. Bovendien kost het ook nog eens veel tijd. Het is tegenwoordig niet vreemd als je meer dan een uur bezig bent om de badkamer te reinigen. Zonde, want hierdoor kost het totale schoonmaakwerk wel héél veel tijd. Gelukkig hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn. Met een aantal handige tips & tricks kan jij voortaan je badkamer brandschoon houden, zonder al te veel moeite. 

De badkamer schoonmaken? Zo pak je dat aan! 

Liever iedere keer een klein beetje dan alles in één keer 

Sommige mensen kiezen er voor om de badkamer één keer in de week of om de week grondig te reinigen. Verder doen ze niets aan de badkamer. Zonde, want dit betekent ook dat je die ene keer echt een hele lange tijd bezig bent om alles schoon te krijgen. Dit terwijl je door iedere keer een klein beetje te doen, heel veel extra tijd kunt besparen. 

Denk bijvoorbeeld aan de douchecabine. Heb je net gedoucht? Gebruik dan een rubberen trekker om even de wand droog te maken. Leg standaard een rubberen trekker in de douchecabine, zodat je deze eenvoudig kunt pakken na het douchen. Op die manier ontstaat er minder snel kalkaanslag en zullen er minder snel zeepresten achterblijven. Zo bespaar je op enorm veel extra schoonmaakwerk. 

Zijn er zeepresten achtergebleven in bad en krijg je deze maar moeilijk weg? Laat dan het bad vollopen met heet water en strooi hier een grote hoeveelheid Biotex in. Laat het intrekken en spoel de badkuip vervolgens uit. Het bad ziet er direct weer brandschoon uit. Ook ideaal om te doen terwijl je ondertussen alvast de wanden en het toilet meeneemt. Zo sla je meerdere vliegen in één klap. 

Schoonmaakazijn is je beste vriend 

Schoonmaakazijn mag eigenlijk in geen enkele huishouden ontbreken. Dit werkt vrijwel voor alles en kan zelfs de moeilijkste vlekken bedwingen. Bovendien wordt schoonmaken veel gemakkelijker en leuker door het gebruik van schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn werkt bijvoorbeeld prima om de wastafel te desinfecteren. 

Zijn er hardnekkige vlekken in de badkamer te vinden? Denk aan kalkaanslag of schimmel tussen de voegen? Dan is het belangrijk dat je professionele schoonmaakproducten aanschaft. Reinigingsmiddelen die daadwerkelijk bedoeld zijn voor de badkamer. Met de juiste schoonmaakproducten is de badkamer binnen no-time brandschoon.

Tegels reinigen 

Heel veel mensen beschikken over tegelwerk in de badkamer. Groot voordeel van tegels is dat ze relatief eenvoudig schoon te maken zijn. Bijvoorbeeld door het gebruik van wasverzachter. Mix een klein beetje wasverzachter met heet water en ga aan de slag. De tegels zullen je weer tegemoet glimmen. 

Lees dit ook...