Vijf ideeën voor een leuke meisjeskamer

Ieder meisje is verschillend. Iedere meisjeskamer is dus ook anders. Een stoere kamer, een sportieve kamer, een sprookjeskamer. Houd je hier bij het inrichten van een slaapkamer rekening mee, dan creëer je een unieke kamer die helemaal bij je kind past. We geven je vijf tips die je helpen bij het inrichten van een meisjeskamer.

Werk met een thema

Waar houdt jouw kind van? Is het een echt prinsje, is ze helemaal weg van voetbal of wil ze niets liever dan iedere dag buiten in de natuur zijn? Het thema is een goed uitgangspunt voor het kiezen van bijvoorbeeld kleuren en accessoires. Kom je er helemaal niet uit? Op internet vind je veel woonideeën die passen bij een bepaald thema.

Kies een basiskleur

Als je een thema gekozen hebt zoek je een basiskleur die hier goed bij past. Groen voor natuurliefhebbers bijvoorbeeld, maar blauw past daar ook goed bij. Sportieve kleuren zoals rood-wit-blauw voor sportliefhebbers, en een prinsessenkamer in zachtoranje of roze. De kleur wordt de basis voor de kamer, waarin je bijvoorbeeld de muren schildert of de grotere elementen kiest. Wil je spelen met kleur? Kies dan niet voor een overheersende, harde basiskleur maar voor een zachtere tint, zodat de accessoires en andere elementen niet wegvallen tegen deze kleur.

Kies goede raamdecoratie

Inkijk is niet fijn in een meisjeskamer, en je wilt ook niet dat er in de nacht licht naar binnen komt. Kies dus voor een raamdecoratie die genoeg privacy biedt. Gordijnen in roze voor een prinsesje bijvoorbeeld, blauwe verduisteringsgordijnen voor een sportliefhebber of groene inbetweens voor de natuurliefhebber.

Accessoires

Een meisjeskamer is niet compleet zonder leuke accessoires. Kies accessoires die passen bij het thema, zoals een sprookjeskasteel om mee te spelen, knuffels, sporttrofeeën, posters, kleedjes en kussens.

Bureautje

Hoe jong een meisje ook is, een bureautje of tafeltje met een stoel is altijd welkom in de kamer. Een plekje voor zichzelf waar ze kan spelen, kan knutselen of huiswerk kan maken. Zorg je voor een tafel en stoel die mee kunnen groeien dan ben je voor de komende jaren klaar.

Lees dit ook...