Zo organiseer je een leuk spelletjes avond met vriendinnen

Ben je een echte spelletjesliefhebber en heb je een gezellige groep vriendinnen? Dan is het organiseren van een leuke spelletjes avond dé ideale bezigheid op een avondje binnen met z’n allen. Lees de tips hieronder goed door en ontdek op welke manieren je een geslaagde spelletjes avond met je vriendinnen kunt organiseren.

Geschikte spelletjes uitkiezen

Om een onvergetelijke spelletjes avond te organiseren moet je natuurlijk bepalen welke spelletjes er wordt gespeeld. Denk aan ouderwetse spelletjes zoals spijkerpoepen, koekhappen, sjoelen en ezeltje prik, maar ook aan bordspellen zoals Monopoly, Risk, Mens-Erger-Je-Niet, ganzenbord en Stratego. Andere opties zijn kaartspellen, Twister, 30 Seconds, Rummikub, Yahtzee en Catan. Bepaal van tevoren wie welk spel meeneemt en neem de spelregels samen door voor jullie gaan spelen.

Tip: Houd de scores overigens bij op een scorebord en kroon de winnaar. Zo kun je nagaan op welke plaats in het klassement je hoort en krijgt de spelletjes avond een competitieve en motiverende sfeer.

Hapjes en drankjes regelen

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes voor je gasten. Jullie kunnen samen de handen uit de mouwen steken en een hele maaltijd voorbereiden of snacks maken zoals bitterballen, kaasballen, worst- en kaasplankjes, gevulde eieren, wraps, chips, nootjes en dergelijke. Wil je liever niets doen, dan kun je ook eten bestellen zoals sushi, tapas, chinees of pizza. Zoetigheid zoals taart, koekjes of chocolade is overigens onmisbaar tijdens een meidenavond. Vergeet niet om te zorgen voor frisdrank, sap, chocolademelk, thee, koffie en wijn.

Entertainment en comfort

Maak de ruimte waar je de spelletjesavond gaat houden lekker knus en gezellig. Denk aan unieke decoratie, verlichting, dekentjes, kussentjes, servies, poefjes, kaarsen en dergelijke. Zorg voor genoeg zitruimte en tafels om comfortabel te kunnen spelen en zet cozy achtergrondmuziek aan. Wil je de avond écht compleet maken? Na de spelletjes avond kunnen jullie dan de karaoke machine nog uit de kast halen en een samen een ronde doen voor het weer tijd is om te vertrekken.

Bepaal een thema

Kies een specifiek thema voor de spelletjes avond en vraag aan al je vriendinnen of ze verkleed willen komen. Dit brengt extra sfeer met zich mee en daarnaast zullen jullie heel de avond gieren en brullen met elkaar in unieke outfits; je kunt het zo gek als je maar wilt maken. Zorg ervoor dat je het thema van tevoren aangeeft zodat de uitgenodigden zich goed kunnen voorbereiden.

Lees dit ook...