Zo organiseer je een prinsessenfeest en maak je je dochter het gelukkigste kind op aarde!

Zoals elke ouder weet, is er niets leuker dan je kind gelukkig en zorgeloos te zien. En wat kan je kleine meid gelukkiger maken dan een prinsessenfeestje? Als je erover denkt er een te organiseren voor de volgende verjaardag van je dochter of zelfs maar voor een logeerpartij, dan volgen hier een paar tips om het echt magisch te maken.

Een thema kiezen

Elk goed feest heeft een thema, en een prinsessenfeest is niet anders. Je kunt voor klassiek gaan met Assepoester of Doornroosje, of modern met Moana – of wat dacht je van een prachtige Elsa jurk?. Als je eenmaal het perfecte thema hebt gekozen, kun je beginnen met het plannen van de versieringen, spelletjes en het eten.

Maak er een logeerpartij van

Er gaat niets boven een logeerpartij om je kind zich voor een dag prinses te laten voelen. Niet alleen mag ze laat opblijven, maar ze kan ook genieten van een speciale band met haar vrienden. Om de ervaring nog magischer te maken, zet je een paar tenten op in de woonkamer en laat je de meisjes een nachtje kamperen. Ze zullen het heerlijk vinden om het gevoel te hebben dat ze in een koninklijk paleis slapen!

De dresscode is ook belangrijk

Natuurlijk is geen prinsessenfeest compleet zonder prachtige jurken voor alle kleine gasten. Als je een heleboel roze jurken wilt vermijden, laat dan elk meisje haar eigen favoriete personage kiezen om zich als te verkleden. Je kunt zelfs wat meer unieke opties vinden zoals Wonder Woman of Hermione Granger. Of ga online op zoek naar de beste suggestie Assepoester jurk. Het belangrijkste is dat elk meisje zich een prachtige prinses voelt – want dat is ze ook!

Maak het onvergetelijk met spelletjes en activiteiten

Welke leeftijd je gasten ook hebben, ze vinden het vast leuk om leuke spelletjes met een prinsessenthema te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een hindernisbaan houden waarbij ze “drakenadem” moeten ontwijken (a.k.a. opgeblazen ballonnen), een kikker uit een put moeten redden (een emmer water), of een boze koningin moeten verslaan (pin the tail on the donkey). En natuurlijk heeft elk feest muziek en dans nodig – bij voorkeur op liedjes uit de film die je als thema hebt gekozen.

Serveer koninklijke traktaties

Wat is een prinsessenfeest zonder wat lekkers? Hoewel je altijd in de winkel gekochte cupcakes of ijs kunt serveren, vinden wij het leuker om creatief te worden in de keuken. Je kunt roze suikerspinnencake, marshmallows met eenhoornmotief of zelfs scepters maken! Wat je ook maakt, je dochter en haar vrienden zullen zeker genieten van vorstelijk eten.

Conclusie:

Een prinsessenfeest is de perfecte manier om je kleine meid zich koninklijk te laten voelen op haar speciale dag – of welke dag dan ook! Met zorgvuldige planning en aandacht voor details kun je een feest geven waar nog jaren over gesproken zal worden. En vergeet het belangrijkste niet: ervoor zorgen dat je dochter de mooiste jurk van allemaal heeft!

Lees dit ook...