3 dingen waarmee je rekening moet houden na een haartransplantatie

Wanneer je kampt met erge haaruitval kun je je onzeker voelen over de kale plekken op je hoofd. Hoewel het heel gebruikelijk is en vooral veel mannen al op jonge leeftijd kaler beginnen te worden, kan het een erg storende factor zijn voor je leven. Doordat je minder zeker bent over je uiterlijk kan dit zelfs effect hebben op je sociale en zakelijke leven. Gelukkig is er een hele goede, praktische oplossing voor ernstige haaruitval. We hebben het dan natuurlijk over de haartransplantatie. De haartransplantatie is een behoorlijke investering maar kan je wel enorm veel vertrouwen en daardoor winst in je leven opleveren. Ben jij nieuwsgierig waar je na het herstel rekening mee moet houden? Lees dan even verder! 

 

Voorzichtig met slapen 

Als je heel praktisch kijkt naar de haartransplantatie dan begrijp je vanzelf dat de gezonde haarfollikels uit het ene deel van het hoofd worden gehaald om vervolgens geplaatst te worden op een deel waar de haarfollikels niet meer goed werken. De haarzakjes hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe plek en zich te verbinden met het weefsel op jouw hoofdhuid. Daarom is het van belang dat je de eerste paar dagen erg voorzichtig bent met slapen. Je wilt natuurlijk geen haarfollikels verliezen voordat ze de kans hebben gekregen om zich te ontwikkelen. 

Even rustig aan met sporten

Hoewel de ingreep niet enorm veel impact maakt op je lichaam is het wel belangrijk dat je in ieder geval de eerste week fysiek geen zware inspanningen opzoekt (seks hoort hier ook bij, mocht je je dat afvragen). De kunst is voornamelijk om de hartslag laag te houden zodat je niet te veel gaat zweten. Wanneer je gaat transpireren wordt je hoofdhuid vochtig waardoor de wond gevoeliger is voor bacteriën en infecties. 

Haarstyling en zonnebank 

De eerste 2 weken is het belangrijk om geen haarproducten te gebruiken die niet nadrukkelijk zijn meegegeven vanuit de kliniek waar je behandeld bent. De ingrediënten in veel haarproducten hebben de neiging om de hoofdhuid uit te drogen wat niet goed is voor de transplantatie. Daarnaast is het ook niet aan te raden om een tondeuse te gebruiken of de eerste 6 weken je haar te verven. Om jouw hoofdhuid de rust te geven die het nodig heeft mag je ook de eerste 4 weken niet in direct zonlicht of onder de zonnebank. 

Goede kliniek kiezen 

De ingreep is een prachtige oplossing voor het vervelende haarverlies. Het is wel belangrijk om de haartransplantatie bij een gerenommeerde kliniek uit te voeren zodat je 100% op het resultaat kunt vertrouwen. Om een goed beeld te krijgen van de specifieke mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie raden we je aan om een afspraak in te plannen voor een haarimplantatie Zantman kliniek. Met 45 jaar ervaring staat de Zantman kliniek bekend om hun kwaliteit en goede zorgen. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.

Lees dit ook...