Benodigdheden voor werken in je thuiskantoor: dit wil je in huis halen

Het is steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken. Hoewel dat voordelen zoals een afname van reistijd met zich meebrengt, vraagt het ook om meer regelzaken van jouw kant. Zo wil je een comfortabele werkplek inrichten, om je werkdagen zo goed mogelijk door te brengen. Hiervoor kun je verschillende benodigdheden in huis halen – we benoemen ze in dit artikel!

Eten en drinken

Op een extern kantoor word je vaak voorzien in eten en drinken. Er staat een koffiezetapparaat en er is meestal een bedrijfskantine waar je je lunch kunt scoren. Als je vanuit huis werkt, moet je dit zelf regelen. Je kunt misschien eens een enkele keer een lunch buiten de deur halen, maar je zult vaker zelf de boodschappen moeten doen. Om hier minder tijd aan kwijt te zijn, kun je dit online bestellen! Zo kun je online eenvoudig koffie kopen, in de soort die jij wenst te drinken. Je hebt het snel in huis – want tijdens je kantooruren heb je dat bakkie pleur natuurlijk zeker nodig. Van filterkoffie tot Nespresso cups bestellen: kies waar jij trek in hebt. Zorg verder dat je smaakvolle lunchproducten in huis hebt, waarmee je het liefst een gevarieerde lunch kunt maken. Eet de ene dag een salade, en de andere dag een boterham. Zo blijft die lunch een beetje spannend, ook als je ‘m zelf bereidt.

Meubels voor je thuiskantoor

Het is prettig om te werken aan goede meubels in je thuiskantoor. Met een beetje geluk wordt dit vergoed vanuit je werkgever, mocht je in loondienst werken. Denk aan een bureau dat groot genoeg is om al je benodigdheden op kwijt te kunnen. Een zit-sta bureau is een populaire keuze, zodat je niet de hele dag lang dezelfde houding hoeft aan te nemen. En zorg dat je zit op een kwalitatieve bureaustoel, die is ingesteld op jou. Zo voorkom je klachten!

Professionele apparatuur

Van je beeldscherm tot je koptelefoon, van je toetsenbord tot je externe harde schijf: zorg dat je alle benodigde apparatuur in huis hebt om goed aan de slag te kunnen gaan. Richt je werkplek in zoals je dat ook op een externe werklocatie zou doen. Zet bijvoorbeeld een beeldscherm neer, zodat je niet steeds voorovergebogen achter een laptop hoeft te werken. Het vraagt misschien om een investering, mocht je geen vergoeding krijgen, maar vergeet niet dat je veel tijd doorbrengt aan je bureau: dit is al gauw de moeite waard.

Decoratie in je thuiswerkplek

Tot slot is het tof om je thuiskantoor een beetje te pimpen. Je bent er wekelijks immers heel wat uren te vinden: maak er een fijne, gezellige plek van. Hang decoratie aan de wand, zet een plantje neer en steek een kaarsje aan. Zo voel je je er thuis!

Lees dit ook...