Dit draag je als man naar een bruiloft

Heb jij binnenkort een bruiloft gepland staan? Dan ben je vast al na aan het denken over wat je moet dragen. Of misschien lees je dit wel lastminute en moet je snel nog iets uit de kast trekken om er een beetje leuk gekleed bij te lopen op een bruiloft. Geen probleem, wij helpen je op weg met deze kledingtips om een goede outfit voor een bruiloft bij elkaar te zoeken. Lees snel verder! 

Dresscode 

Vaak wordt er door de bruid en bruidegom een dresscode bedacht. Deze vind je negen van de tien keer terug op de uitnodiging voor de bruiloft. Eén belangrijke regel is om je echt aan deze dresscode te houden als die gegeven wordt. Je wilt natuurlijk niet helemaal buiten de boot vallen door groen te dragen, wanneer de dresscode bijvoorbeeld roze is. 

Colbert

Een colbert is altijd goed. Ook op een bruiloft kun je hier eigenlijk de plank niet mee misslaan. Je kunt gaan voor een mooie neutrale kleur, zoals zwart of blauw. Maar vind je deze kleuren een beetje te saai? Kies dan voor een meer opvallende variant, met bijvoorbeeld een leuke print of in een opvallende kleur. Draag er een mooie blouse onder en je bent helemaal ready to go! 

Broek

De broek is altijd een dingetje. Ga je casual voor een jeans? Of vind je dit te ‘normaal’ of niet gepast en kies je liever voor een pantalon. Ook hier is het belangrijk om de dresscode in de gaten te houden. Vaak kun je aan de dresscode al wel zien of een jeans gepast is of niet. Toch kun je altijd een outfit wel wat netter maken door nette schoenen en een nette blouse. Ook het deel van de bruiloft waarvoor je uitgenodigd bent, speelt hierbij een belangrijke rol. Ga je bijvoorbeeld alleen naar het feest, dan is een jeans een prima keuze. Maar wanneer je bijvoorbeeld ook naar de kerkdienst gaat, kun je misschien beter kiezen voor een mooi pak. Niemand wil natuurlijk underdressed zijn op een bruiloft. 

Schoenen

Heb je de perfecte kleding gevonden? Dan rest er nog één ding: de schoenen. Denk bij de keuze voor schoenen ook weer aan de dresscode. Is de dresscode casual? Dan kun je misschien zelfs sneakers dragen. Toch blijft vaak de meest veilige optie de nette veterschoen. Ook hier kun je de plank bijna niet mee misslaan. 

Lees dit ook...