Geef bacteriën geen kans

Bacteriën komen overal voor. Doordat ze klein zijn, zie je ze met het blote oog niet. Maar ze zijn wel aanwezig. De bacteriën worden dan ook onopgemerkt continu overdragen. Omdat de bacteriën met het blote oog niet zichtbaar zijn, lijken ze wellicht onschuldig. Maar niets is minder waar. Bacteriën kunnen namelijk jouw voedsel aantasten en ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Zorg daarom voor een goede hygiëne en geef bacteriën geen kans. 

Altijd schone handen 

Bacteriën worden gemakkelijk overgedragen. Zo raak je bijvoorbeeld dezelfde deurklink aan op het toilet als de voorgaande bezoeker. De bacteriën die iemand op zijn hand had zitten, komen vervolgens op de klink terecht. Wanneer jij deze klink weer vastpakt, zullen de bacteriën op jouw hand zitten. Zo worden de bacteriën dus continu onopgemerkt doorgegeven. Dit lijkt onoverkomelijk, maar is dat ook zo? Ja en nee. De bacteriën zullen zich altijd blijven verplaatsen. Maar jij kan zelf wel voorkomen dat de bacteriën een negatieve uitwerking op jouw gezondheid zullen hebben. Hoe? Door simpelweg je handen goed te wassen. Gebruik hiervoor niet alleen water. Maar was je handen goed met het zeep uit de zeepdispenser. Zo worden je handen écht goed schoon. 

Middelen die de bacteriën doden

Door jouw handen goed te wassen, zorg je ervoor dat de bacteriën van jouw handen verdwijnen. Wil je er na deze wasbeurt zeker van zijn dat de bacteriën echt weg zijn? Maak dan ook gebruik van een desinfectiemiddel. Een goed desinfectiemiddel doodt namelijk de bacteriën. Zo weet je dus echt zeker dat er op jouw handen geen levende bacteriën meer aanwezig zijn. Maar zodra je weer dingen vastpakt, zullen er zich weer nieuwe bacteriën op jouw handen kunnen vestigen. Desinfecteer daarom niet alleen jouw handen, maar desinfecteer ook de voorwerpen die je gebruikt. Hiervoor zijn allerlei goede desinfectiemiddelen verkrijgbaar. Welk middel kies jij uit voor het bestrijden van de bacteriën? 

Waarom hygiëne zo belangrijk is

In het menselijk lichaam bevinden zich allerlei bacteriën. Dit zijn in de basis de zogenoemde goede bacteriën. Deze bacteriën heeft een mens nodig om goed te functioneren. Maar er bestaan ook slechte bacteriën die een mens juist ziek kunnen maken. Deze bacteriën wil je dus liever vermijden. Helaas zijn de bacteriën met het blote oog niet zichtbaar, dus kun je ze niet ontwijken. Wel kun je door het optimaliseren van jouw hygiëne de bacteriën zo veel mogelijk bestrijden. Was regelmatig je handen, desinfecteer je handen en maak daarnaast voorwerpen goed schoon. Met het optimaliseren van jouw hygiëne geef je bacteriën simpelweg geen kans. 

Lees dit ook...