Let’s Get Walking! De vele voordelen van wandelen en waarom je het elke dag zou moeten doen

We hebben het allemaal wel eens gehoord: “we zouden meer moeten wandelen”. Maar waarom? Wandelen heeft zoveel voordelen die vaak overschaduwd worden door de eenvoud ervan. Wandelen is een weinig belastende activiteit die kan leiden tot grote veranderingen en verbeteringen in je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Vandaag gaan we alle voordelen van wandelen verkennen en hoe je kunt beginnen het in je dagelijkse routine op te nemen. Lees verder om meer te weten te komen!

De gezondheidsvoordelen van wandelen

Loop 30 minuten per dag en verminder je risico op hartziekten tot 65%, beroertes tot 50%, diabetes type 2 tot 40%, diverse vormen van kanker tot 20-25%, Alzheimer en dementie tot 60%! Dit alles wordt enorm verminderd door gewoon een half uur wandelen aan je dag toe te voegen – elke dag. Als dit niet genoeg redenen zijn om je te motiveren, dan weet ik niet wat wel! Wandelen kan ook je geestelijke gezondheid helpen verbeteren, je geheugen en cognitieve functie aanscherpen en tegelijkertijd stress, angst en depressie verminderen. En alsof dat nog niet genoeg was, kan wandelen ook leiden tot een betere slaapkwaliteit. Wandelen verbetert dus niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar helpt ook je geestelijk welzijn te verbeteren – het is echt een wondermiddel. Kortom: ga as soon as possible op zoek naar wandelschoenen dames en begin met lopen!

Wandelen voor gewichtsverlies

Een ander groot voordeel van wandelen is dat het kan helpen bij gewichtsverlies en -beheersing. Hoewel wandelen misschien geen inspannende training lijkt, verbrandt het in feite een behoorlijke hoeveelheid calorieën. Een stevige wandeling van een half uur kan 100-300 calorieën verbranden, afhankelijk van je tempo en gewicht. En hoewel dat aantal misschien niet veel lijkt, telt het na verloop van tijd wel op! Als je consequent bent met je wandelingen en ze koppelt aan een gezond dieet, zul je zeker resultaten zien op de weegschaal. Denk eraan – langzaam en gestaag wint de race als het gaat om gewichtsverlies. Dus geef niet op als je niet meteen resultaten ziet, die komen met de tijd en consistentie.

Hoe begin je met vaker lopen

Nu we alle prachtige voordelen van wandelen kennen, vraag je je misschien af hoe je meer wandelingen in je drukke schema kunt gaan inpassen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door gewoon je auto verder van de ingang te parkeren van waar je ook heen gaat, of dat nu je werk is, de kruidenier, of zelfs maar een blokje om. Op die manier zet je al wat extra stappen zonder het te proberen! Je kunt ook proberen tijdens je lunchpauze een stevige wandeling om het blok of in een nabijgelegen park te maken, in plaats van zoals gewoonlijk aan je bureau te zitten lunchen. En als je moeite hebt om gemotiveerd te raken om in je eentje te wandelen, probeer dan een wandelmaatje te vinden of je aan te sluiten bij een wandelgroep bij jou in de buurt! Iemand hebben om mee te wandelen doet de tijd voorbij vliegen en geeft je wat verantwoording, zodat je minder snel zult afhaken tijdens je wandelingen. En tot slot, probeer naar muziek of luisterboeken te luisteren terwijl je wandelt – dit zal de tijd nog sneller laten gaan.

Conclusie:

Wandelen is zo’n onderschatte vorm van lichaamsbeweging met zoveel voordelen die vaak over het hoofd worden gezien. Maar nu we weten hoe goed wandelen geestelijk en lichamelijk voor ons is, is er geen excuus meer om het niet in te passen in onze dagelijkse routines! Dus ga je gang en rijg die sportschoenen aan – je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Lees dit ook...