Oplossingen voor problemen met mijn slot

Je wilt je graag veilig voelen in je huis. Het is daarom belangrijk dat alle ramen en deuren goed afgesloten kunnen worden. Er kunnen met je slot natuurlijk een aantal problemen voorkomen. Probeer deze problemen zo snel mogelijk op te lossen zodat je je weer veilig kan voelen in je eigen huis. Hier worden een aantal problemen en oplossingen voor deze problemen genoemd. 

Sleutel breekt af

Het kan voorkomen dat je sleutel afbreekt in het slot. De beste oplossing is dan om een slotenmaker, bijvoorbeeld Slotenprobleem Kwijt, te bellen die je meteen te hulp kan schieten. Je moet niet zelf de sleutel proberen eruit te pulken want dit kan alleen maar het slot beschadigen. Als het slot beschadigd is, moet je een nieuw slot laten installeren in je huis. Dit kan meer geld kosten. Als je voelt dat de sleutel weerstand geeft als je de deur probeert open te doen, neem dan ook direct contact op met een slotenmaker voordat de sleutel afbreekt in het slot.

Inbraak

Je moet altijd goed controleren of je slot wel inbraakveilig is. Inbrekers hebben namelijk verschillende methoden om je slot open te kraken. Je slot moet namelijk een SKG keurmerk hebben. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG test je sloten, de sterkte van je sloten en ook de duurzaamheid van je sloten. SKG werkt met sterren. Deze sterren staan voor de veiligheid van je slot. Hoe meer sterren, hoe veiliger, hoe langer het duurt voordat een inbreker je huis binnen kan treden. Je kan je slot extra beveiligen met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is namelijk een van de populairste inbraakmethodes die er zijn. Bij kerntrekken zal de inbreker een schroef in het cilinder schroeven en dan deze uit het slot trekken. Zo kan hij de deur openmaken en het huis binnentreden.

Buitengesloten

Het kan zijn dat je in alle haast je deur verlaat zonder de sleutel mee te nemen. Raak dan vooral niet in paniek. Kijk of er nog een andere deur of een raam open is in je huis zodat je zo je huis binnen kan treden. Als dit niet het geval is, vraag jezelf dan af of er iemand is die een reservesleutel van je huis heeft. Is dit ook niet het geval, bel dan een slotenmaker die je slot kan openmaken of die je slot zal vervangen. Veel slotenmakers zijn 24/7 bereikbaar in geval van nood. Het kan zijn dat er extra toeslagen op de kosten komen als je ’s avonds of in het weekend voor hulp vraagt. 

Stress dus niet langer als je problemen ondervindt met je slot maar onderneem actie met bovenstaande oplossingen. 

Lees dit ook...