Stijlvol én functioneel – Dit zijn de beste fietsstoeltjes van 2021!

Met een enorm aanbod aan fietsen en fietsstoeltjes voor kinderen op de markt, kan het een uitdaging zijn om een ​​fietsstoeltje te vinden dat zowel goed bij je kind, je fiets en je rijstijl past. Gelukkig zetten wij vandaag al deze factoren voor je op een rij, en bekijken we welk fietsstoeltje het beste bij jou en je gezin past. Fietsen anno 2021 is leuker dan ooit!

Het perfecte fietsstoeltje

Hier op de redactie van AllForHer zijn we vrijwel allemaal vader of moeder. Dat betekent dat we bij het kopen van een nieuwe fiets niet alleen rekening moeten houden met onszelf, maar ook met onze (vaak nog jonge) kinderen. Gelukkig zijn we door trial and error inmiddels de ins en outs te weten gekomen als het aankomt op het kiezen van fietsstoeltjes of fietszitjes. Hoewel het lastig kan zijn om een ​​fietsstoeltje te vinden dat aan al deze vereisten voldoet, zullen we in dit artikel een poging doen je te helpen bij het vinden van het perfecte stoeltje voor je kinderen.

Een fietsstoeltje of fietszitje is simpelweg een stoeltje voor je jonge kinderen die je op je eigen fiets kunt plaatsen. Ze zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige kussentjes tot uitgebreide stoelen. Welk stoeltje het beste bij jouw situatie past, is afhankelijk van je eigen fiets, de leeftijd van je kinderen en je wensen op gebied van design.

De verschillende soorten fietsstoeltjes

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten fietsstoeltjes, hoewel er nog meer varianten zijn. Deze drie types zijn:

Fietsstoeltje voor: Dit fietsstoeltje is doorgaans de kleinste van alle varianten en is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 2,5 jaar oud. Het kinderzitje zit voorop de fiets geplaatst, met het gezicht van het kind richting de bestuurder. Het grootste voordeel van deze variant is dat het voor het kind comfortabel en veilig voelt om de vader of moeder te kunnen zien. Daarnaast kun je eenvoudiger communiceren met je kind tijdens het fietsen. Het voelt ‘closer’ dan een stoeltje achterop de fiets.

Fietsstoeltje achter: Het kinderstoeltje dat achterop de fiets wordt geplaatst, is waarschijnlijk de meest populaire variant. Geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden, zijn deze stoelen groter dan stoeltjes die voorop worden bevestigd. Ze bieden vaak meer opties zoals kantelmogelijkheden en gordels. Ze zijn een stuk meer ‘bulky’ dan andere varianten, en je hebt minder zicht op wat je kinderen doen.

Fietsstoeltje op het frame: De laatste variant is het stoeltje dat op het frame, voor de bestuurder wordt geplaatst. Deze worden doorgaans gebruikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar, hebben geen harnas of gordels. In veel gevallen is dit zitje dan ook in feite een extra kinderzadel dat op het frame wordt gemonteerd. Het gewicht van het kind wordt op deze manier ook niet voor of achter geplaatst, maar precies in het midden.

Het beste fietsstoeltje

Maar wat is nou het beste fietsstoeltje? Nou, het antwoord op die vraag is heel erg afhankelijk van je eigen wensen. Hierboven hebben we het al gehad over de verschillende leeftijden per stoeltje, maar er zijn meer zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het voor jou beste fietsstoeltje. Gelukkig zijn er anno 2021 ontzettend veel mogelijkheden en opties.

Heb je bijvoorbeeld een fietsstoeltje nodig met voetsteunen, gordels of kussentjes? Wat is je budget en hoe belangrijk is het zitcomfort? Zit er garantie op het stoeltje, en hoe eenvoudig is het stoeltje te bevestigen? Wil je antwoord op al deze vragen, dan raden we aan diverse soorten uit te proberen en advies in te winnen bij de verkopers of fabrikanten van deze fietsstoeltjes.

Een ding is zeker: met een kwalitatief fietsstoeltje maak je fietsen leuk. Je kunt er namelijk met je kinderen lekker op uit om plezier te hebben, gezond te blijven én een betere band te kweken. Have fun!

Lees dit ook...