Vijf goede redenen om wat gezonder te gaan leven

Hoe gezond leef jij eigenlijk? Ben je bewust bezig met je gezondheid, en probeer je op dit gebied altijd de beste keuzes te maken? Of ben je iemand die er eigenlijk totaal niet mee bezig is? Alhoewel het niet nodig is om ieder moment van de dag met je gezondheid bezig te zijn, kan het wel goed zijn om er een klein beetje op te letten. Dat heeft, zeker op de wat langere termijn, namelijk aardig wat voordelen.

Je leeft vaak langer

Een hele belangrijke reden om gezond te leven, is dat je hiermee de kans om lang te leven, om oud te worden, vaak vergroot. Garanties zijn natuurlijk niet te geven, maar zeker is wel dat te veel eten, aardig wat alcohol nuttigen, roken en nauwelijks bewegen nu eenmaal geen positieve invloed hebben op je levensverwachting. Een goede reden om op dat gebied in ieder geval een beetje te minderen, toch?

Bewegen gaat makkelijker

Ben je te zwaar of heb je een slechte conditie, dan zal je zien dat bewegen in de loop der jaren steeds een beetje lastiger gaat. Niet alleen het actieve bewegen, het sporten, wordt steeds moeilijker, maar ook het dagelijkse bewegen, zoals het beklimmen van een trap, kan steeds meer een probleem worden. En dat vinden de meeste mensen knap vervelend.

Beweging meer in je leven integreren kan dit probleem vaak voorkomen. Beweeg je genoeg, dan blijft je gewicht meestal ook wat lager, zodat bewegen sowieso gemakkelijker gaat. Wist je dat je ook prima kunt afvallen met wandelen? Je hoeft niet meteen de sportschool in als je wat kilo’s kwijt wilt of op een gezond gewicht wilt blijven, regelmatig stevig wandelen is een prima manier van gezond afvallen.

Je wordt minder vaak ziek

Is je voedingspatroon te eenzijdig en beweeg je maar weinig, dan is de kans groot dat je wat ontvankelijker bent voor virusinfecties en andere ziektes. Niet fijn! Let er dus op dat je gezond eet, en daarmee alle stoffen binnenkrijgt die je lijf nodig heeft om jou gezond te houden. Let bovendien een beetje op je conditie, ook die kan je namelijk helpen ziekteverwekkers buiten de deur te houden of sneller en makkelijker te verslaan.

Je geeft het goede voorbeeld

Heb je kinderen? Ook dan is gezond leven belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook als het goede voorbeeld in hun richting. Zelfs als je niet actief bezig bent met je eigen gezondheid, wil je vast en zeker wel dat je kinderen goed gezond blijven. Door zelf het goede voorbeeld te geven, is de kans groter dat zij hier ook wat bewuster mee bezig zullen zijn, en gezond eten en bewegen als de norm zullen gaan zien.

Je ontdekt nog eens wat!

Zelfs als je denkt niet sportief te zijn, kun je door meer te bewegen ontdekken dat je het eigenlijk best lekker vindt, zeker ook het gevoel dat je erna kunt hebben. En wie had gedacht dat je net zo kunt genieten van een gezonde snack als van een vette? Door gezonder te gaan leven ontdek je nog eens wat!

Lees dit ook...